Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2011/01/21

Lúgosítsunk!


Mivel a vízcsapból is ez folyik, biztos mindenki kívülről tudja, hogy el van savasodva a szervezetünk és helyes táplálkozással tudunk ezen segíteni.
Én most nem akarom részletezni a témát, csak egy tippet szeretnék megosztani veletek, amit a jógatanáromtól hallottam. Ő a céklát használja lúgosításra, és délután, illetve este már csak lúgosító ételeket (zöldségféléket) eszik. A savasító gyümölcsöket délelőttre hagyja.

Recept:

Sárgarépát és céklát reszeljünk le, keverjük össze fokhagymával, sóval, borssal és valamilyen zsiradékkal, mivel ez oldja ki a zöldségekből a vitamint. Ő olívaolajjal készíti és pirítóssal fogyasztja.
De próbálták már vajjal kikeverve is, így tehetjük változatosabbá az ízeket.
Ezen kívül lehet a zöldségeket is váltogatni, pl. zellerrel vagy avokádóval is helyettesíthető, mindegyik változat finom.

Legközelebb sütjük a céklát és megnézzük, úgy mit lehet kihozni belőle..... ;-)


Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)


Share/Bookmark