Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/06/17

Nem beteg vagy, hanem szomjas......befejező rész

A cikk befejezése:

 Koleszterin

Beszéljünk a koleszterinről is. A koleszterin az emberi test túlélésének egyik legfontosabb eleme.
Amikor a test elkezd több koleszterint termelni, megvan rá az oka. És természetes nem az az oka, hogy gátolja a szív artériáit, mert amikor a test vérkoleszterinszintjét mérjük, akkor a vénákból vesszük a vért. Sehol az orvosi történelemben egy árva eset sincs feljegyezve, hogy a koleszterin valaha is blokkolta volna a vénákat.
Nem a koleszterin veszélyes, hanem a gyógyszeripar, aki az emberek fejébe tömi a problémát – a koleszterin veszélyes és csökkentsd, mert különben az artériákban blokkok képződnek, ami teljességgel képtelenség. A koleszterin valójában védi az emberi életet, mert a koleszterin egy kötszerféle, egy vízálló pólya, amit a test alkotott meg. Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik, és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül átfolyik, kiszáradáskor sérülések és könnyek képződnek az érrendszerben, természetesen először a szív kapillárisaiban.
Na most, ha a koleszterin nem lenne ott és nem szárítaná fel a könnyeket és nem tapasztaná be a sérüléseket, a vér átfolyna az érfalon és az ember ott azonnal halottan esne össze. A koleszterin valójában egy átmeneti életmentő, és időt ad a testnek, hogy felépüljön a problémából. Soha nem értettük meg ezt. Az orvosok úgy gondolják, ha valami felmegy, akkor csökkenteni kell, ha lemegy, akkor meg emelni. Miért nem kérdezzük, hogy miért megy le vagy fel?
Hatalmas iparág épült a koleszterin csökkentésére. A test hirtelen elsősegélyként gyárt több koleszterint. Soha nem szabadna beleavatkozni úgy a test működésébe, hogy ne tudjuk miért változott meg.
Érdemes megtanulnunk és megfelelően kezelnünk a jeleket és tüneteket. Kár olyan betegségre gyógyszereket szednünk és végül belehalnunk, amelyek könnyűszerrel megelőzhetőek és visszafordíthatóak lennének.

Forrás:http://www.watercure.com/

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)
Share/Bookmark

2010/06/15

Nem beteg vagy, hanem szomjas (5. rész)

 A cikk folytatása:

Ha a testben nincs elég víz vagy ha a test kezd kiszáradni, akkor a vízveszteség 66%- a a sejtek belsejéből jön ki, 26% a sejtek környezetéből és csak 8% az érrendszerből. De az érrendszer egy rugalmas rendszer – összeszűkül, lanyha lesz. A baj az, hogy mindez belül van és nem látod mi történik a testedben, hiába teszteled különféle vérvizsgálati módszerekkel, nem mutatja ki.
Ha az emberek rendszeresen innának vizet, és pótolnák a szükséges ásványi sókat a kapillárisokba, a magas vérnyomás teljesen megszűnne.

Több millió ember él a földön, aki nem tudja, hogy a magas vérnyomás nem más, mint a test „aszály-program”-ja, mikor is a test visszaáramoltatja a hiányzó 66%-ot a sejtekbe.
Az orvosok arrogánsan vagy nem-törődve kezelik a magas vérnyomást és különféle gyógyszereket, vízhajtókat írnak fel.
Amikor a szövetek kiszáradnak, szerkezetük megváltozik. A szilva formából aszalt szilva lesz és az aszalt szilva nem úgy működik, mint a szilva.
Így keletkeznek a tünetek. A tünetek jelzik, hogy rendben van, adjuk meg a testnek azt, ami neki kell. Most, mikor kiszáradásról beszélünk, a víz rengeteg egyéb anyagokat is szállít a sejtekbe. Ha kiszáradtunk, ezek az anyagok sem továbbítódnak. Vagyis nem lenne másra
szükségünk, mint a megfelelő víz-, tápanyag-utánpótlásra, és a testünk helyre tudná állítani önmagát.
Végeztek egy kísérletet. A tudósok megkértek idősebb és fiatalabb embereket, hogy ne igyanak 24 órán keresztül. 24 óra elteltével, mikor a víz újra elérhetővé vált számukra az idősebb generáció nem vette észre, hogy szomjas.
Figyelted mit írtam le? 24 óra elteltével az idősebb generáció nem vette észre, hogy szomjas. Néhányuk még akkor sem nyúlt a vízhez, mikor mellettük volt egy karnyújtásnyira.
A fiatalabbak azonnal pótolták a hiányzó mennyiséget. Ez az igazi probléma. Ezért van annyi beteg az idősebbek között, mert teljesen kiszáradnak és nem veszik észre.

A kiszáradásnak vannak egyéb feltűnő jelei is, a bőr. Ha a bőr szép, laza és sima, akkor elegendő vízmennyiség van a testben. Ha ráncos és gyűrt, akkor az a kiszáradás jele. A szarkalábak a kiszáradás tünetei és sima vízzel, megfelelő tápanyag-utánpótlással megszüntethető.
Koleszterin

A cikk befejezése következik......

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)
Share/Bookmark

2010/06/14

Tara, üdv. a csapatban..... :-))

Tara, a Harmonikus élet bloggerinája írta ezt a hozzászólást  a Dr. Batmanghelidj  vízről szóló tanulmányának részletekben közreadott cikksorozatom az első részéhez:

Nagyon örülök ennek a tanulmánynak, mert sajnos az emberek 90 %-a előbb nyúl gyógyszerhez, mintsem a természetes gyógymódokat részesítené előnyben és főleg a víz gyógyító erejéről nem hajlandóak tudomást venni. Egyre többen hirdetik a vízivás fontosságát, valahogy mégsem akar bejutni az emberek tudatába, sajnos :(
Megengeded, hogy én is terjesszem?

Kedves Tara, és mindenki. Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha valami jó és hasznos, terjesszék minél többen, hogy minél több emberhez eljuthasson és minél több ember hasznára lehessen. Minden tudás, információ annyit ér, amennyit megvalósítunk belőle, tehát az olvasókat arra kérem, ha bármit is tudnak hasznosítani az itt olvasottakból, ne hagyják abba annak alkalmazását néhány nap vagy hét után, ne hagyjon alább a kezdeti lelkesedés!! 

Próbáljuk beépíteni szokásrendszerünkbe, használjuk a bűvös 21 napos szokás-rögzítési  ideig, majd azon túl is. És még egy örök igazságra hívnám fel a figyelmet: semmilyen tézis, elmélet, kutatási eredmény nem egyformán alkalmazható mindenki számára. Azt mindenki magán érzi, mi az, ami használ neki és mi kevésbé. Ne haladjunk az árral és nem essünk abba a hibába, hogy azért használunk valamit, mert mások is és ráadásul most ez trendi. A divat múlandó, az értékek maradnak! 

Tehát bárki terjesztheti, ellenszolgáltatás nélkül, segítő szándékkal, de vegyük figyelembe a szerző és fordító kérését, a szöveg változtatása nélkül tehetjük ezt meg.

Mindenkinek jó egészséget kívánok, ami nagymamám szerint a legfontosabb a világon, csak nem tulajdonítunk neki kellő fontosságot, természetesnek vesszük és nem vigyázunk rá! Ne essünk ebbe a hibába, vigyázzunk az egészségünkre!


Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)
Share/Bookmark

2010/06/13

Nem beteg vagy, hanem szomjas (4. rész)

A cikk folytatása:

Érdekességek

Az orvostudomány ma azzal foglalkozik, hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit, jeleit és következményeit. Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi, ha ki van száradva – más szavakkal: az agy jelzi a kiszáradást, amikor fáradtnak érzed magad és
nem végzel kielégítő munkát, vagy az első dolog, amit reggel teszel, hogy ki akarsz kelni az ágyból, de fáradt vagy és nem bírsz – ez a kiszáradás jele. És ott van még a düh, a hirtelen reakciók, a depresszió – ezek mind a kiszáradást jelzik, vagyis az agy kevés energiát kap, hogy megbirkózzon az információval és cselekvéssé alakítsa.
Azután a testnek van „aszály programja” is, melyeket úgy hívunk, hogy allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek. Az „aszály program” annyit jelent, hogy be kell tömnöd a lyukat ott, ahol a test a vizet elveszíti. A víz a test legprecízebb alapanyaga, és amikor több megy ki, mint jön be, akkor a test ezt észreveszi. Mivel a test egy intelligens alkotás bekapcsolja az „aszály-program”-ot, és allergia formájában jelzi a kiszáradást, ugyanis az a rendszer, amelyik a vízháztartás egyensúlyáért felel elnyomja az immunrendszert, ami a védekezésért felel. Ez egy szimpla energiahasznosítási helyzet. Utána kap az ember asztmát.
Minden nap körülbelül egy liter vizet veszítünk lélegzés útján. A légzés tulajdonképp nem más, mint a tüdőhólyagocskák mozgása, melyek összehúzódásakor a levegő kilökődik. Ebben a folyamatban víz is távozik a szervezetből, melyet pótolni szükséges. Ha nem pótoljuk, a test
megfeszíti a hörgőket és betömi a lyukakat és mi ezt a csökkentett levegőáramlást, mely a tüdő kiszáradása révén jön létre hívjuk asztmának.
Ezek a szakzsargonok a kereskedelmi célú orvoslás legjobb eszközei. A betegközpontú rendszer kihasználja és beépíti az emberi elmébe ezeket a szavakat, mert az emberek nem értik, hallják ugyan, de nem tudják semmihez se csatolni a szervezetükben. Illetve egy dologhoz mégis csatolják – a félelemhez.

Ma több millió gyerek szenved asztmában és a számuk egyre növekszik.
Az ok mindenhol ugyanaz: egyre több szódát isznak.

A három-öt éves gyerekek az utóbbi 10 évben háromszor annyi szódát isznak,  mint tíz évvel
ezelőtt összesen. Ezek az emberek szép lassan kiszáradnak, mert szódát isznak, ami nem úgy működik, mint a sima víz. Adj ezeknek a gyerekeknek sima vizet és az asztma nagyon gyorsan eltűnik, lehet néhány órán belül, és a légzésük normalizálódik. Az inhalátorra nem lesz többé szükségük.

Az „aszály-program” másik nagy tünete a magas vérnyomás

További érdekességek a cikk következő részében.

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)
Share/Bookmark