Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/02/20

Hasonló a hasonlót.....


Miért van az, ha valami bajunk van, mélyponton vagyunk, netalán valami tragédia történt velünk, ráadásul még olyasvalakivel találkozunk, aki negatív, lehúz, panaszkodik, sőt még energiát szív(na) tőlünk. Hallgatjuk a panaszáradatát valami "semmiségről", amitől ő teljesen kész van és fogalma sincs, hogy nekünk nagyságrendekkel nagyobb nehézségeink vannak.  Ez persze relatív, mint az a bizonyos hajszál esete, azaz van olyan ember, aki kis dolgoktól is pánikba esik, más meg sorsfordító tragédiák után is feláll, de nyilván az emberek más-más teherbírásúak. A baj csak az, hogy ha már úgyis össze vagyunk zuhanva, mondhatni magunk mellé estünk, akkor jó lenne inkább olyasvalakivel összefutni, aki bátorít, biztat, feltölt jó sok energiával és esetleg még segít is kijutni a gödörből.......na itt lóg bele a kezünk a bilibe és riadunk fel csodás álmunkból. 

2010/02/17

Dr. Doreen Virtue angyali üzenetei


Ez a bejegyzés a számok jelentéséről (és a következő írások  majd a számkombinációkról) egy elgondolkodásra alkalmas "játéknak" is felfogható írások, mindenki a maga meggyőződése szerint használja.....vagy ne...... 
Az viszont biztos, hogy jól jön néha külső segítség az embernek, egy kis megerősítés, kis lelki "löket", de ezeket mindig úgy kell kezelni, hogy csak azt tegyük magunkévá és annyit, amennyi még nem akadályozza a saját személyiségünk megtartását. Semmi nem jó, ha átesünk a ló másik oldalára, tartsuk meg az arany középutat, ahogy nagymamám tanácsolta és semmit ne vigyünk túlzásba. Ne mindig mástól - kívülről - várjuk az útmutatást a mi saját életünkkel, dolgainkkal, tetteinkkel kapcsolatban, mert azt nekünk kell tudni, nekünk kell belül érezni, nem mondhatja meg más.


2010/02/14

Csináljuk jól, de hogyan kell "jól" csinálni?


A korábbi Csináld, csináld, jól csináld! bejegyzés folytatása: 

Szóval hogy csináljuk, hogy jó legyen a próbálkozásaink eredménye? A jó fogalma relatív, mint sok más dolog a világon, ami az egyiknek jó, az a másiknak lehet nagyon rossz. És a saját esetünkben is lehet különböző a megítélésünk  ugyanazzal a dologgal kapcsolatban, ami egyszer jó érzést okoz, máskor már nem örülünk neki. Általában nagyon relatív az életben a sok-kevés, jó-rossz, szép-csúnya, kicsi-nagy, szimpátia-ellenszenv, stb. fogalmak.
Régi emlék jutott eszembe a relatív fogalmával kapcsolatban, magyar professzorunk Vajda Aurél mondta ennek szemléltetésére:
"a sok és a kevés fogalma relatív, például egy hajszál a levesben sok, a fejen kevés."

tovább a teljes cikkhez >