Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/02/03

Egy kis lelki tuning....... :-)


Olvassátok el, és fogadjátok meg!

“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.”

(Elbert Hubbard
 amerikai író és filozófus 1856. június 19. — 1915. május 7. 

És még néhány lélekerősítő szösszenet szintén tőle:

„Pesszimista az, aki túl közeli kapcsolatba került egy optimistával.”

 „Ha szorult helyzetben vagy, minden összeesküdött ellened és úgy tűnik, már egy percig sem bírod tovább, akkor tarts ki, akkor ne add fel, mert ez az a pillanat, amikor megfordul az ár."

"Aki nem érti hallgatásod, valószínűleg nem értené szavaidat sem."

"Csak egyetlen kudarc létezik, az, amikor nem próbálkozunk tovább. Nincs külső dolog, ami legyőzhet, ez csak belülről jöhet, és nincs leküzdhetetlen akadály, csak a saját magunkban rejlő szándék gyengesége." 

A tudás viszont kevés, csak az alkalmazott tudás számít, tehát használjátok, alkalmazzátok, csináljátok úgy , ahogy érzitek legbelülről. De úgy és ne a régi berögződések szerint!  Tényleg óriási hibát követünk el, ha tisztában vagyunk azzal, mint kellene tenni, milyenné kellene válni, hogy kellene reagálni, stb. és mégsem úgy teszünk. Meg kell tenni  és nincs más választás. Vagy ha nem tesszük meg és marad minden a régiben, ne verjük másra a balhét. Nem tettük meg, pedig megtehettük volna, meg kellett volna, de valahogy mégsem sikerült, ezer kifogásunk van. Nem hallgatunk a belső hangunkra, pedig súg nekünk, de nem  figyelünk rá vagy halogatjuk, hogy majd akkor változtatok, ha...........(ismerős kifogások ezrei helyettesíthetők be ide)  
Megszokásaink rabjai vagyunk, ez is hátráltat a változtatásban, de a lustaság is, valljuk be! Hogy így kényelmesebb, nincs értelme, úgysem sikerül,  lám, másnak se jött be, pedig az mennyivel ütősebb figura tőlünk, na meg se kedvünk, se erőnk ebben a sz@r világban, amikor semmi kilátás, stb., stb, .........
Gyakorolni kell minden nap,  nem fog menni azonnal. Legyünk türelmesek magunkhoz, napi harcot kell vívni magunkkal, a megszokásainkkal, a tudatalatti berögződéseinkkel. De mi bírjuk! Erősek vagyunk, nem adjuk föl, csináljuk, amíg nem megy zsigerből!

És akkor simogassuk meg a lelkünket és veregessük meg a vállunkat: ma tettünk egy kis lépést önmagunkért!

(Örüljünk ennek a kis önbizalom-morzsának,  mert holnap megint kezdődik elölről, reggel megint nyűgösen  és elkeseredetten bámulunk a tükörbe és legszívesebben falhoz vágnánk, amiért már megint hogy nézünk ki és sírni lenne kedvünk és különben is, mi a fenének örüljünk......SNITT: mosoly, fogsorvillantás, Hubbard memorizálása, és csak utána léphetünk ki az ajtón, ha már összekaptuk magunkat. És tegyünk minden nap magunkért egy kicsike kis lépést, és higgyetek  nekem, de legalább ezeknek az embereknek, akiknek fennmaradt az utókorra a sok okos mondása, hogy meg fog jönni a jókedv is mosolyhoz (a nagyimra is hallgathattok, lsd.: "Lelki szemetes": Mosolyogj !!) és át lehet állni a pozitív gondolkodásra, aztán a pozitív történések bevonzására. De csak akkor, ha előbb ti tesztek magatokért valamit!

"Veled mindent, nélküled semmit"   

Láttátok milyen aranyos a mai Norman Rockwell-es Google Doodle?!

A google keresőből megtudhatta ma minden odalátogató, hogy ma van Norman Rockwell születésnapja. 
Neve talán nem cseng egyből ismerősen mindenki számára, de alkotásai egy időben annyira az amerikai mindennapok részének számítottak, hogy szinte megkerülhetetlenek voltak. A közel 4000 festmény, rajz mellett 40 könyvet is illusztrált, köztük a Huckleberry Finnt, amely talán az egyik leghíresebb műve.
Norman Percevel Rockwell 1894. február 3-án született New Yorkban, s 1978. november 8-ig élt. A huszadik századi amerikai festészet és rajzművészet egyik jeles személyisége volt
Első sikerét 16 éves korában festett karácsonyi képeslapjaival aratta. 1912-ben végezte el az akadémiát. Ezután az Amerikai Cserkész című képeslap grafikusa volt. Borítórajzai, festményei a Saturday Evening Post, majd a Look hetilapokban jelentek meg. Túl sok megfontolás nélkül az általa ismert Amerikát igyekezett bemutatni, melyet (ahogy mondta) valószínűleg mások észre sem vesznek.

 

Rockwellt hihetetlen népszerűsége ellenére kortársai nem tartották túl nagyra és a modern kritikusok sem rajonganak érte. A “tipikus” amerikai életet megörökítő idealisztikus képeit sokan negédesnek, mesterkéltnek, giccsesnek találják, bár Vladimir Nabokov szerint jóval több volt benne, mint amit kihozott magából. “Dalí valójában Norman Rockwell ikertestvére, csak elrabolták a cigányok kisbabaként” - hasonlította össze a két festőt az író.
Persze az idő mindent megszépít, úgyhogy mostanra Rockwellnek is komoly rajongótábora alakult ki, akadnak, akik nem kevés pénzt sem sajnálnak képeire. A sokáig értéktelennek tartott alkotások vonzóvá válásában azért nem csak a létrejöttük óta eltelt évtizedeknek van szerepe, hanem egy pusztító tűzesetnek is, amikor jelentős részük örökre megsemmisült.

Rockwell gyűjtői között nem akármilyen neveket találunk, Steven Spielberg és George Lucas, a két filmes szupersztár jó pár darabbal rendelkezik például. Hogy ne csak ők élvezhessék a megmaradt kevés Rockwell festményt és rajzot, ezért kölcsönadnak 50 darabot gyűjteményükből a washingtoni Smithsonian American Art múzeum számára egy jövő júliusi kiállítás részeként.

A kiállítást egy-egy videó üzenet kíséri majd Spielberg és Lucas részéről, amelyben az 1978-ban elhunyt Rockwellre emlékeznek. “Lucas, Spielberg és Rockwell megörökítik az ország, a személyes becsület és a családi értékek ideáit munkájukban. Humorral és pátosszal alakították át a mindennapos tapasztalatokat olyan történetekké, amelyek felfedik a vágyakat és értékeket, amik életben tartották az amerikaiakat jó és rossz időkben.” - mondta Virginia Mecklenburg a kiállítás kurátora.
A Telling Stories: Norman Rockwell George Lucas és Steven Spielberg gyűjteménye alapján című kiállítás 2010 júliusától 2011 januárjáig lesz megtekinthető.
Norman Percevel Rockwell 1894. február 3-án született New Yorkban, s 1978. november 8-ig élt. A huszadik századi amerikai festészet és rajzművészet egyik jeles személyisége volt

A humoros reklámrajzolás netovábbja :-)


2010/02/01

Mosolyogj !!


Ismered a viccet? Zavard össze a világot, mosolyogj hétfőn!
 

A mosoly alapvető emberi gesztus, mindennapi társas érintkezéseink természetes eleme. A mosolygás mindenkit megszépít, kellemessé teszi a helyzetet, oldja a feszültséget, szinte észrevétlenül szabályozza a kommunikációt.
Érdekes módon, alapvetően humán gesztus, vagyis az állatvilágban nem jelenik meg.

És egyébként is hasznos mosolyogni. Mindig. Ha szomorúak vagyunk, akkor leginkább. Nagymamám erre azt mondaná: "mosolyogj, majd megjön az ok is".
Szóval csak a kezdet nehéz, utána már belülről fog jönni. Az emberekhez vezető legrövidebb út egy mosoly.
Próbáld ki! Ismételgesd magadban napközben gyakran: víz, csíz, tíz, pénz, réz, ész, és a legjobb: péni......!
Ugye, hogy megy!!!! ;-) 

2010/01/31

Légy süket!

Légy süket a kétkedők hangjára! Ne hagyd, hogy befolyásoljanak, lekezeljék az ötleteidet, terveidet, vágyaidat! Ne engedd, hogy károgjanak előre, letörjék a lelkesedésedet és aláássák az önbizalmadat!
És persze magadnak se engedd meg ezeket magaddal szemben! 

A saját önmegvalósításunk, céljaink elérését saját aggodalmaskodásunk képes megakadályozni a legdurvábban. A félelem, a bűntudat, a szorongás a legrosszabb érzelmek, szabaduljunk meg tőlük. Nem elnyomni kell, hanem elfogadni, és elengedni.

Van egy tanmese, ami valami oknál fogva békákkal akarja illusztrálni a tanulságot, de végülis mindegy. Tehát a békák mászóversenyt rendeztek és egy meredek falon kellett mászniuk, amely meghaladta legtöbb béka képességét. Egy béka küzdött kitartóan, pedig a többiek kiabálták egyre hangosabban, hogy adja föl,  veszélyes, úgysem fog sikerülni, senkinek nem sikerült eddig, mindenki feladta már. De a béka ügyet sem vetett rájuk nagy nehezen  felküzdötte magát a célig. Aztán kiderült, hogy a béka süket volt. 
Nem hallotta meg a kételkedőket, akik eltántoríthatták volna a céljától. Mert jaj neki, ha hallja a sok "jótanácsot", amivel állítólag csak jót akartak neki. Ismerős??? Hát persze.........Mindannyian ismerünk emberek között is ilyen jóakarókat.  

Még ide kívánkozik Benjamin Franklin mondása is: Mindig meg fogja nyerni a versenyt, aki magában szalad.