Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/03/27

Tavaszi méregtelenítés a léleknek - most tényleg :-)


Szóval a saját lelkünk ápolása is fontos, még ha van is olyan személy vagy személyek az életünkben, akik odafigyelnek ránk, jó néha egyedül mélászolni és bambázni valami jó könyv vagy film társaságában..... ennek egyik népszerű és közismert példája Luise L. Hay könyvéből készült film:  az Éld az életed. 

Ideteszem a linkjét,  és annyit tanácsolnék mellé, hogy akkor nézzétek meg, ha kellően nyitottak vagytok a lelki magaslatokra, készíthettek oda egy füzetet és ceruzát, ha valami fontos és használható tanács hangzik el, jó felírni. Addig le lehet pause-ézni és felíjegyezni azon nyomban, mert utána nehéz visszakeresni, tekintve, hogy közel másfél órás. És nincs közben reklám sem.... :-)

Remélem jó szórakozást is nyújt egyben:

Luise L. Hay: Éld az életed (film)

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)

Tavaszi méregtelenítés a léleknek - áldott férfiak az életemben :-)


Nem tudom, ki hogy van vele, de  én például szeretek egyedül (is) lenni néha. Elmerülni a saját gondolataimban, a saját szórakozásomra csinálni valamit, hallgatni a kedvenc zenémet és arra házimunkázni, máskor bekuckózva megnézni valami tartalmas, netán egyszerűen csak szórakoztató, kikapcsoló műsort (ez kinek-kinek mást jelent), filmet vagy csak úgy semmit csinálni. :-)

A saját jellemünk csiszolása, ahogy nagymamám anno tanácsolta nekem, gyerekként persze mást jelentett (habár állítólag jó gyerek voltam), mint azt később értelmeztem a már pszichológiai tanulmányokkal felvértezve és a tanáraim szakirányú terelgetésekor. Megtanítottak arra ezek az emberek, hogy nekem magamnak kell rájönnöm a saját működésemre és ennek ismeretében megtalálni, meghatározni a saját fejlődésem irányát és azt a gyakorlatban kivitelezni. Életünk során különböző szakirodalom olvasásával (magyarul önfejlesztéssel, önképzéssel) és egyéb szakirányú képzéseken sajátíthatunk el további képességeket, készségeket jellemcsiszolás témakörben...... :-) Kitartást, következetességet igényel és az elmélet gyakorlatba való átültetését és szűnni nem akaró gyakorlását is igényli és korántsem egyszerű tevékenység. És mint tudjuk az ember hajlamos a könnyebb ellenállás irányába elmozdulni, úgyhogy elég hamar megakadhat ez a folyamat és  elhatározás marad, vagy kudarc válik belőle...... :-(
Most jut eszembe, azt mondják, jó gyerekből lesz a hülye felnőtt..... ;-) Igaz lehet?????

Szintén gyerekkori élményem a Menlo parki varázsló, Thomas Alva Edison élete. Nagy hatással volt rám - többek között - és ami miatt szóba hoztam, az az, hogy Edison tanácsa pl., hogy éljük úgy az életünket, hogy minden nap tanuljunk valamit. Este kérdezzük meg magunktól, ma mit tanultunk? Lehet ez persze valami "apróság" is, pl. nálunk egyik emlékezetes eset volt, amikor az egyik lízingelt fiam mutogatta az én saját fiamnak az új pendrive-ját és én közben lökdöstem, de csak rám nézett kérdőn és mivel csak kényszeredetten mosolyogtam, mondjuk, mint Garfield, de ő nem vette a lapot és magyarázta tovább, mit tud a fullextrás kütyü. Utána megmondtam neki, hogy a Karácsonyi ajándékát mutogatta meg jó alaposan a fiamnak. Persze ő nem tudhatott róla, de én próbáltam jelezni.....Erre ő azt mondta "katasztrófasúlytottan", hogy ma teljesítette legalább Edison  utasítását, ma azt tanulta, hogy a női lelkeket és jelzéseket meg kell tanulnia, jobban ki kell ismernie a nőket, rájött, hogy tudni kell egy "férfinek" venni egy nő "adásait"  :-)
Hát, ilyen pasikkal vagyok körülvéve....... :-) 

Erről jut eszembe, olvastam Vidi Ritánál a Hősnők-ön, hogy bizonyos (természetesen pozitív) jellemű férfiakat "áldott férfiaknak" nevezett. Én tudom ezt bizonyítani saját tapasztalattal. 

Nekem 5 ilyenem van itthon. :-) Ebből három állandó jelleggel ontja áldását, kettő időnként, de rendszeresen részesít ebben a sok jóban.  
(Ha megtalálom azt a cikket, feltétlenül ideteszem a linkjét!)  >>> Tara megdobott a linkkel, köszi mindenki nevében én is elolvasom megint.

Olyasmit jelent az "áldott" (jellemű) férfi, hogy a környezetében egy nő a női energiákat magasabb szintre tudja emelni, és felszabadultabban tudja érezni magát. Az ilyen pasik  megtalálják magukban a női energiákat, ezért tudnak a nőkkel egyenrangú partnerként fellépni, és mert a saját fontosságukat nem kell fitogtatni, hiszen annak tudatában vannak testileg, lelkileg. Ránk figyelnek, nem a dekoltázsunkra! A megfelelő energiaszintjükhöz nincs szükségük arra, hoy másokat leszívjanak, meg tudják szerezni maguknak és arra sincs szükségük, hogy uralkodjanak mások fölött, hogy férfinak érezhessék magukat, mert azok anélkül is.  Viszont nem is babusgatósak, nem ajnározósak (párom  utólagos kommentje: azért néha de!), ellenben jól érezzük magunkat a társaságukban és önmagunk lehetünk mellettük. Hagynak kibontakozni, elvégre ők is ezt teszik. És persze mi is hagyjuk őket önmaguk lenni, kibontakozni, meg minden.....És jókat főzünk nekik és ők rettentően hálásak érte, és még segítenek is a konyhában, talán ők sem értik, miért. Mert az egyáltalán nem macsós, de ők nem is akarnak macsók lenni, ők igazi férfiak macsós allűrök nélkül: határozottak, tisztában vannak a saját értékeikkel, kerek egészek, nagy a kisugárzásuk, van bennük spiritusz, karizma, van célja és konkrét tervei, a problémát feladatként kezelik és vállalják a kellemetlenséget pláne értünk! :-)  
És tényleg vannak ilyen férfiak, én személyesen is ismerek ilyeneket és nagy szerencsémre ennek egy fejlett példányával hozott össze a jó sorsom! Mint partner. És még néhány példányával, mint gyerek. 
A "rossz nyelvek" ide sorolják Váraljay Gabrielt is, bár őt nem ismerem, csak a közösségi portálokról, de akik mondják, biztos tudják miért, talán én is megtudom egyszer.......minden esetre ez a híre..... :-) 

És az ilyen férfiak nagyon kevesen vannak, persze nőben is vannak áldottak, de ők is kevesen......ezért mondjon hálát a sorsnak, aki ismer ilyet! Nekem a női megfelelelőiből is kijutott hála Istennek, a barátnőm is ilyen és néhányan még a családomban és az ismeretségi körömben, mégis újra felkapom a fejem egy új példány láttán/hallatán, amint a mellékelt ábra is mutatja. És nem állom meg szó nélkül...... ;-)  

(Tehát jól elbeszélgettünk a férfiakról és ezáltal elkanyarodtam az eredeti témától, amire a következő bejegyzésben visszatérek és ezért a címen is változtattam. )

 
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)

Tavaszi méregtelenítés - Májtisztító kúra


A tavaszi méregtelenítés cikksorozat 4. részében olvashatjuk a  Tara blogjában a különböző szervek méregtelenítését. A májét hiányoltam a sorból, és mivel a napokban én azt csináltam, és ajánlom is mindenkinek, most itt közzéteszem a májtisztító kúrát.

    Alan Baklayan és dr. Clark szerint már több ezer ember elvégezte a kúrát, és eddig senki nem számolt be komplikációkról, azt azonban mindketten elismerik, hogy meglehetősen drasztikus eljárásról van szó. A májméregtelenítés után enyhébb bélhurut léphet fel, ezért nem ajánlatos azt böjtkúra idején elvégezni.
(A krónikus, degeneratív betegségek kezelésével foglalkozik a Münchenben élő természetgyógyász és könyvíró, Alan E. Baklayan. Több, mint 10 éve alkalmazza az amerikai biofizikus, fiziológus dr. Hulda Regehr Clark által kifejlesztett gyógymódot.)

A kúra cukorbetegség és terhesség esetén nem alkalmazható.

Ne végezzük betegen, várjuk meg, amíg jobban vagyunk, mert a kúra legalább egy napra legyengít. A tisztítókúrát egymás után 3 alkalommal célszerű végrehajtani. Tartsunk közte kb. 14 napos szünetet. Már az első tisztítás is sokat ér, de igazából a harmadik után tisztulunk meg.

Májtisztító kúra:

A kúra elvégzéséhez két nap szükséges.
Gyógyszertárban kapható 40-50 g keserűsóra, 1,2 dl kiváló minőségű tiszta olívaolajra, egy friss grépfrútra és egy citromra van szükség.

Könnyebb bevenni a magnézium-szulfátot (keserűsó) a grapefruit levével, és így kevésbé érzi a keserűsó kellemetlen ízét.

A nap első felében semmilyen nehezen emészthető ételt ne fogyasszunk.
Déli 12 órától pedig már semmit sem ehetünk és ihatunk a kúrán kívül, másnap reggelig.

A 4 evőkanál keserűsót (gyógyszertárban vásároljuk) oldjuk föl 7.5 dl vízben és egy kancsóban tegyük a hűtőbe. Egy-egy alkalommal öntsünk a pohárba 2 dl-t belőle. Így négyszerre lesz elég,
Az így elkészített és lehűtött keserűsós oldatot délután négy alkalommal: 2, 4, 6, 8 órakor kell meginni.

Az első adag után még nem kell wc-re mennünk, mivel a szervezet elszívja az értékes magnéziumot.
A második adag - a 4 órai - már megteszi a hatását. Erős és tartalmas székelésünk lesz.
Májunk és beleink megtisztulnak az ételmaradékoktól. A máj felszabadul a terhelés alól és a magnézium elernyeszti, ellazítja.
Este 10 órára a máj epevezetékei kitágulnak. Ekkor a 1,2 dl oliva olajat  (lehetőleg hidegen sajtolt extra szűz legyen) keverjük össze a grapefruit kifacsart és szűrt levével, majd igyuk meg ezt.A grapefruit levét facsarjuk ki és szűrjük meg, k. 1.5 dl legyen. Ehhez egy nagyobb vagy két kisebb gyümölcs kell. A két folyadékot egyneművé kell rázni, én csavaros üvegben csináltam, jó alapos rázás után homogénné válik, de azonnal meg kell inni, mert az olaj kezd kicsapódni. Meg egyébként is jobb túl lenni rajta.... ;-)
Ehhez még egy gyakorlati tanács: az olajnak és a grapefruitnak is szoba hőmérsékletűnek kell lennie, ezeket ne tegyük hűtőbe. Ha megittuk, azonnal feküdjünk le, ne csináljunk semmit, nyugalomban kell lennie a testnek, ez nagyon fontos! 
Ezután vízszintesbe kell helyeznünk magunkat. Feküdjünk le, és mielőbb aludjunk el, hogy a természetes olajhidraulika működjön, és kiszivattyúzza a szennyező anyagokat.

Másnap, ha meglátogatjuk az illemhelyet, tapasztalhatjuk, hogy bőven lesz székletünk, holott előző nap már minden kijött belőlünk. A májból távoznak a lerakódott méreganyagok és bomlástermékek. Azonkívül szemmel látható kis zöld golyócskák fognak úszkálni a híg székletünkben. A tapasztalatok szerint megközelítőleg 2.000 db kitines epekő kerül így napvilágra operáció nélkül. A golyócskák mikroszkópos vizsgálata igazolja, hogy a felületük porózus és belsejükben pedig mini laboratóriumok találhatók, melyek ideális parazitafészkek.
Másnap ne keljünk fel reggel 6 óra előtt, sőt, ha úgy érezzük többször is feküdjünk le, pihenjünk sokat., programot ne tervezzünk. Kivéve a toalettet....;-)  Néhány óra múlva - amikor már kívánjuk - egy kevés gyümölcsöt szabad enni, majd újabb egy óra elteltével egy könnyen emészthető ételt. Estére a kúrával járó minden kellemetlen érzés (émelygés, hasmenés) elmúlik.
Másnap pihenjünk és csak könnyűt étkezzünk. Én személy szerint javaslom  a kölest. Egyáltalán nem rossz és nagyon egészséges! (tudok adni bevált, kipróbált recepteket) Persze a klasszikus héjában főtt krumpli is hasonló paraméterekkel rendelkezik. :-)

 Baklayan szerint a májlebenyek egymás után ürülnek ki. Az első kúra gyakran nem hoz látható eredményt, ez azonban érthető, hiszen a máj belsejében évek óta rengeteg salakanyag halmozódott fel, ezektől nem lehet egyik napról a másikra megszabadulni.
A májat rengeteg apró csatorna hálózza be, amelyekben az epe összegyűlik és az epehólyag felé áramlik. E csatornákban az idő során lerakódások keletkeznek, amelyek megakadályozzák a máj munkáját. Ez önmagában véve még nem jelent betegséget, de az életfontosságú folyamatok zavart szenvednek.

A természetgyógyászatban már régóta ismert az ún. olajkúra. Az amerikai biofizikusnő által ajánlott kúra e módszer némiképpen módosított változata, lényegét tekintve azonban azonos vele: vízben oldott keserűsóval először kitisztítják a beleket. Ezután friss gyümölcslével elkevert olívaolajat kell fogyasztani. E keverék kihajtja a májból az ott keletkezett lerakódásokat, amelyek a belekbe ürülnek. A májból távozó salak szemmel láthatóan különbözik a széklettől: többnyire grízszerű, olykor borsó nagyságú, zöldes színű porózus anyag.

A kúra elvégzése nem mindenkinek javasolt. A szokásosnál érzékenyebb gyomor-nyálkahártyájú vagy bélvérzéssel járó betegségben szenvedő embereknél a májtisztító kúra szigorúan ellenjavallt. Akinek epeköve van, szintén jól teszi, ha a kúra megkezdése előtt kikéri kezelőorvosa véleményét.

A máj szerepe az étkezés, ívás, légzés során szervezetünkbe kerül, potenciálisan mérgező kémiai anyagok, így ételadalékok, környezeti szennyezők, kőolajszármazékok, festékek, oldóanyagok lebontása és semlegesítése. Ezenkívül a természetes anyagokat, például hormonokat is lebontja. A mérgező mennyiségű ösztrogén hormonok és a tesztoszteron is vérünkben cirkulálna, ha nem alakítaná át őket a májunk. A máj a proteinekből használható aminosavakat készít. A zsírok, szénhidrátok és A, D, E, K, illetve B12 vitaminokat is a máj dolgozza fel. Számos vitamin tárolódik a májban. Ezeken kívül antitesteket állít elő az immunrendszer számára, és olyan anyagokat készít, melyek segítik a vér alvadását egy vágás esetén. Sőt még a vércukor szintjét is segít szabályozni.

A máj naponta 1-1,5 liter epét termel, ami a májat behálózó csatornákon keresztül az epevezetékbe kerül, onnan pedig az epehólyagba, majd zsír vagy fehérje elfogyasztása után a belekbe. Sok embernél, gyermekeknél is, az epecsatornákat epekövek dugaszolják el.

Ezek allergiákat vagy csalánkiütéseket okozhatnak, de nem mindenkinél jelennek meg tünetek. Amikor az epehólyagot megröntgenezik, a kövek nem látszanak, mert nem az epében vannak, és kicsik, illetve nincsenek elmeszesedve. A kövek számának növekedésével a máj egyre kevesebb epét kezd termelni, tehát kevesebb koleszterin távozik a testből, ezért megnőhet a koleszterinszint. Az epekövek szivacsosak, így megtapadhatnak bennük a májon keresztül áthaladó baktériumok, vírusok, paraziták, és fertőzési gócok alakulhatnak ki a szervezetben. Hulda Clark szerint semmilyen gyomorfertőzés, fekély nem gyógyul meg véglegesen, csak az epekövek eltávolítása után.

A májban több kilométer hosszú epevezeték található, amiből csak fokozatosan távolíthatók el az epekövek. Tehát egy betegség hamar megállítható, de a gyógyulás hónapokig, esetleg évekig is eltarthat.

A szervezetünk egyébként folyamatosan méregtelenít, erre szolgál a máj, az összes mirigy, tüdő, vese és a bőrünk. De akinek túlsúlya van, annak a zsírszövete egy csomó mindent elraktároz, és pl. ösztrogént is termel.

Forrás: http://www.jomtom.hu/
 
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)

2010/03/25

A tudatalatti........


Ez kemény dió! Tudjuk, hogy van, tudjuk, hogy hatalma van és tudjuk, hogy alig tudunk róla valamit. Mármint arról, hogyan uraljuk mi, hogy ne ő uraljon minket!  Sorsunkat is nagyrészt a tudatalattink befolyásolja.

Jung mondta: Amíg a tudatalattidat nem irányítod, addig az irányít téged és azt a sorsodnak tudod be. 

Tudatunk három része:
  • az "éber" tudatos tudat - az észlelési képesség -, 
  • a tudattalan (tudatalatti képzelet és teremtő elme) 
  • és a felettes én, a "tudatfeletti észlelés".

A tudatalattink suttog! A világmegváltó gondolataink mindig a csöndben törnek felszínre!- olvastam valahol és most eszembe jutott így a Murphy idézet előtt:

1. Benned rejlik a kincsesház. Önmagadban keresd a választ szíved vágyaira.
2. Az emberiség történetében a bölcsek felismerték, hogy a nagy titok nem más, mint az a képességük, hogy felébresztik és felszabadítják tudatalattijuk hatalmát. Mindezt te is megteheted.
3. Tudatalattid minden problémádra tudja a választ. Ha elalvás előtt ezt sugalmazod tudatalattidnak: “Reggel hatkor fel akarók ébredni", akkor pontosan hatkor fel is ébreszt téged.
4. Tudatalattid építette testedet, s meg is gyógyíthatja. A tökéletes egészség képzetével ringasd magad álomba mindennap, s tudatalattid, leghűségesebb szolgád, engedelmeskedni fog.
5. A gondolat az ok, a létrejövő körülmények - az okozat.
6. Ha könyvet vagy remek színdarabot írnál, és még jobban szeretnél szólni hallgatóságodhoz, akkor továbbítsd szeretettel, érzéssel elgondolásodat a tudatalattidnak, s az megfelelően reagál majd.
7. Te vagy a hajód kapitánya. A kapitánynak helyes parancsokat kell adnia; hasonlóképpen neked is a megfelelő gondolatokat és képzeteket kell tudatalattid számára továbbítanod, mert a tudatalattid kormányozza összes tapasztalataidat.
8. Sose mondd: “Nem engedhetem meg magamnak", vagy “Képtelen vagyok rá". Tudatalattid szavadon fog, és gondoskodik róla, hogy ne legyen elegendő pénzed vagy képességed, s csakugyan ne tehesd meg, amit akarsz. Jelentsd ki: “Bármit megtehetek a tudatalattim hatalma révén."
9. Az élet törvénye a hit törvénye. A hit: elmédben megfogamzott gondolat. Ne higgy olyasmiben, ami árthat neked, vagy sérthet téged. Higgy tudatalattid gyógyító, ösztönző, erősítő, gazdagító hatalmában. Kinek-kinek hite szerint adatik.
10. Változtass gondolataidon, és sorsodon változtattál!
( Dr. Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma)

Behatolni tudatalattinkba és mélységes önismeretre szert tenni. Ez a cél és a feladat, ha mi akarunk kormányozni és nem akarunk hajók lenni többé.....

A tudatalatti és az álom kapcsolata:

A tudatalattiban rejtőznek egész személyiségünk, karakterünk finom hajszálgyökerei, ezekről az álmainkból szerezhetünk tudomást. Álmunkban betekinthetünk a tudatalattinkba, sorsunk "kovácsműhelyébe". Megoldást adhat problémák, nehézségek esetén, döntéshelyzetben segíthet egy álom megtalálni a helyes irányt.
Gyógyító álmaink során érintkezhetünk a felsőbb erőkkel, melyek révén gyógyító energiákhoz juthatunk. Az önismereti álom során feltárulnak a sorsunk, személyiségünk rejtett szférái és e tudás révén kulcsot kaphatunk legalapvetőbb problémáink megoldásához.

Az önismereti álom is lehet gyógyító, amennyiben a lelket gyógyítja, de a lélek sohasem választható szét a test gyógyulásától. 

A szorongásos álmokra tekintsünk úgy, mint tudatalattink segítő szándékú megnyilvánulására, elvégre a félelemmel szembesítenek.

Mint tudjuk, a vágy előre, a félelem  hátra visz. A félelem egy külön téma,  jó hosszú ráadásul, erről majd később. De gondoljunk most arra, hogy például félünk a kutyától, mint a fene, de ha a gyerekünk bemerészkedne mondjuk a szomszéd kertjébe, ahol egy dán dog uralkodik, simán bemennénk érte! Szóval a saját félelmünk lenne  a legutolsó, ami az eszünkbe jutna.....gondolom így van ezzel mindenki. 

Hogyan segíthetnek az álmok:

Elalvás előtt tudatosítsuk magunkban, hogy emlékezni szeretnénk álmukra, esetleg megoldást, útmutatást kérünk és tudatosítsuk azt is, hogy emlékezzünk majd erre az álomra, illetve tanácsra. Ébredés után még egy kicsit maradjunk fekve csukott szemmel és idézzük  föl az álmot, vagy csak úgy engedjük "beúszni" a képeket, illetve ha rosszat álmodtunk, nézzünk szembe az esetleges álombéli rosszal. 

És még egy üzenet Tarának, előző - álmokkal kapcsolatos - beszélgetéseinkre utalnék, egészen pontosan az elhunyt szeretteinkkel való álmainkra.  Nekem ezzel kapcsolatban az a véleményem, ami Popper Péternek is, hogy mi emberek a születés és halál közötti időt kaptuk. Ami ezen kívül van, az nem a mi kompetenciánk. Semmiféle módon, de meditációval, se reinkarnációs hipnózissal, se más ezoterikus módszerrel nem kell bekukucskálni a nemlét szféráiba, nem kell olyan jól értesültnek lenni a túlvilág dolgaiban.

Persze ezzel együtt teljesen jó érzéssel tölthet el egy kellemes, megnyugtató álom valamely elhunyt szeretett személlyel, de ennyinél maradjunk is meg. Ne bolygassuk a múltat, mondaná nagyanyám, ami bármely idősíkra igaz és megszívlelendő jótanács!    

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)

2010/03/23

Dícséret, gratuláció, kedvesség, szeretet kifejezése


Valami szöget ütött a fejembe tegnap!

Úgy kezdődött, hogy tegnap este egy "ismeretlen" hölgy - egy kisvárosi rádió műsorvezetője - emilben gratulált nekem a bloghoz. Nem volt semmi áradozás, csak egyszerűen elismerését fejezte ki, tetszést nyilvánított, megdicsért. Egy mondattal. 

Előző héten egyik blogtársam díjat küldött nekem, és már előzőleg is jeleztek néhányan, hogy olvasható, amit írogatok........ Jól esett és mentem tovább......

De ez a tegnapi eset megállított egy pillanatra. Az jutott eszembe, vajon eleget dícsérjük egymást mi emberek? Mármint a szeretteinket, családtagjainkat, ismerőseinket, háziállatainkat, kollégáinkat, barátainkat, szomszédainkat, a szomszédaink gyerekeit, a sajátjainkat,  a postást vagy  a fűszerest? Hogy miért? 

A szeretteinket, hogy szeretnek bennünket és hogy mi szerethetjük őket; 
a családtagjainkat, hogy nem élünk egyedül és nem üres lakásba megyünk haza és főként azért, hogy megtanítanak elfogadni másokat a hibáikkal együtt és a feltétlen szeretetre tanítanak minket;
az ismerősöket, hogy vannak nekünk és számon tartanak minket;
a háziállatainkat, ha mégis egyedül élnénk és üres lakásba mennénk haza,  boldoggá tesz azzal, hogy  ő kaparja örömében az ajtót, a puszta jelenlétünk elég neki;
a kollégáinkat, hogy megtanítanak alkalmazkodni, tűrni, békákat nyelni és emészteni, közben pénzt keresni;
a barátainkat, akik ismernek és mégis szeretnek és akiket megnyugtatunk azzal, hogy beismerjük nekik hibáinkat,
a szomszédainkat, mert adnak kölcsön mondjuk sót, ha otthon elfogyott és takaríthatjuk a füvünket az ő kutyája után is és ez ráébreszt, mekkora szerencse, hogy van házunk és füvünk;
a gyerekeiket, mert szépek és a hibáikat nem ismerjük;
a saját gyerekeinket, mert olyan kis helyesek, és még ha ismerjük is a hibáikat, önmagukért szeretjük őket, a mi testünk és vérünk és magunkat látjuk bennük és az élet csodái, és minden pillanatban elgyengülünk, ha rájuk nézünk és nincs is kockafejük,;
a postást, hogy helyünkbe hozza a gépjárműadót és  rájövünk, milyen jó, hogy van kocsink;
és a boltost, hogy megdicséri a frizuránkat vagy mi megdicsérhetjük az övét. (Az én boltosom speciel kopasz, de mindig van egy kedves szava:)

És persze ne feledkezzünk meg az idegenekről sem........ők a potenciális ismerősök, akikre szükségünk van, elvégre társas lény az ember és az ismerősökké vált idegenekkel van tele a világ. Ma, az internet világában a Föld bármely pontján bármikor szerezhetünk új ismerősöket és már nem vagyunk egyedül. Szóval legyünk hálásak az idegeneknek, hogy megdicsérnek ismeretlenül és kíváncsiak ránk és hogy megismerhetjük őket, meg ilyesmi.......

Tehát azt gondoltam, gyakran elfelejtjük kifejezni megbecsülésünket, tiszteletünket, hálánkat és szeretetünket mások iránt, amit érzünk ugyan, de magunkban tartjuk és nem adunk neki hangot. 
Akkor most fusson mindenki a telefonjáért és hívjon föl valakit, aki felkeltette az érdeklődését, kiváltott belőle érzelmet és mondja el neki. Vagy ragadja meg az egeret és írja meg, nem kell ömlengeni, csak pár szóban megmondani, ami tetszik. És elhallgatni, ami nem!
Benjamin Franklin is azt írta, hogy senkiről sem akarok rosszat mondani, és minden jót el akarok mondani, amit bárkiről tudok. 

Netán túl csöpögősre sikeredett ez a bejegyzés? Lehet, de ez  az érzés akkor  is közelebb van az érzelmi skála tetejéhez, mint a duzzogás, a haragosdi, a szomorkodás, az önsajnálat és társai.  Lepjük meg, aki megérdemli és ezzel tettünk a saját energiaszintünkért is egy jó nagy lépést.  :-))))


Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)

2010/03/21

Az én megpróbáltatásaim léböjt-ügyben :-)


Néhány napja "szükségét éreztem", hogy méregtelenítsek. Valamiféle belső hang sugallatára és persze a szervezetem jelzései kapcsán jutottam erre az elhatározásra. Olvasgattam ezügyben, mert járatlan vagyok a témában. 
Fogytán az energiája? Kedvetlennek érzi magát? Itt az ideje, hogy megtisztítsa szervezetét! A szakszerű léböjt csodát művel külsőnkkel, belsőnkkel egyaránt. Határozza el magát, segítünk! - olvastam az egyik weboldalon.  Na, gondoltam, ez kell nekem, hátha olyan gyönyörű leszek kívül is, mint belül.......;-)

Hogy miről is szól ez a "projekt", azt elolvashatjátok itt, nem ismétlem el a szakmai részét:
Harmonikus élet: Tavaszi méregtelenítés 3.

Én a saját kis harcomat akarom megosztani ezzel kapcsolatban, mert lássuk be lányok, ez nem szórakoztató esztrádműsor....bocs, ha pasik is lennének itt, akkor természetesen nekik is szól. :-)

Tehát  biztos nagyon hasznos, meg minden, de nagyon nehéz megállni, hogy ne együnk egész nap szilárd kaját, pláne hogy ne kapjunk be  legalább egy szilárd "valamit". Amikor éhesek vagyunk, akkor is csak inni szabad, és mivel nagyon sokat ihatunk, tényleg telik a gyomor, így nincs annyira erőteljes éhségérzetünk. Az első nap és első éjszaka a gyomor és a belek erőteljesen háborognak, de aztán belenyugszanak, hogy nem kell működniük.  Állítólag nagy könnyebbség nekik  is, hogy pihenő van, mintegy tehermentesítjük az emésztőrendszerünket. Ezen felül roborálásra is alkalmas, ha már gyengének éreztük magunkat. Azt olvastam, hogy már  egy napos lékúra újra formába lendíthet minket. Mondom ezt így a mentás zöldteámat szürcsölgetve nem túl nagy meggyőződéssel...... ;-)  

Én semmit nem vagyok hajlandó szabályosan csinálni szerintem, vagy csak hannásítottam a léböjt kúrát, nem tudom, de én úgy csináltam, ahogy éreztem, hogy jó......vagyis ettem levest pl., bár nagyon keveset és másnap szintén nagyon kevés krumplipürét is. És a kávét sok tejjel nem tudtam kihagyni reggel. Aztán egész nap rengeteg teát, a zöldteát ízesítés nélkül, de a gyümölcsteát kicsit ízesítve. Hát, még így is elég durva, de a mai napot még mindenképpen kihúzom így, aztán meglátom, holnap kívánom-e a szilárd táplálékot?!
Szinte megszoktam már!Félelmetes dolgokat olvastam, pl. évente 4 kg méreganyag  halmozódik fel a szervezetünkben, és ennek 70 %-a az ételekkel (színezék, állományjavítók, tartósítószerek, stb. formájában) kerül be. És a vastagbélben felhalmozódott "cucc" eltávolításához nem elég a lékúra, ahhoz kell ballasztanyag is. Én lenmagot ettem ennek érdekében.
Aztán tegnap a jóga után teaszertatás volt. Egy teamester kínai szertartást "celebrált" nekünk. Jó volt, érdekes és biztos nagyon egészséges. Ott is zöld tea volt a menü. :-)
Itt egy kis ismertető a szertartásról, bár ez japán, de a lényege hasonló:

"A japánok és a tea
Japánban a teának - és ezalatt mindig a zöld tea értendő - nagy szerepe van. A teát a XII. században szerzetesek vitték Kínából Japánba, és lefektették a "Chado", a teaút szellemi alapját, amely a zen-buddhizmus felismerési útjainak egyike. A mester szerint a teaút alapja a harmónia, alázatosság, tisztaság és csönd. A japán teázási szertartás külön erre a célra berendezett teaházakban vagy helyiségekben zajlik. A teázás az egyszerűség rituáléja, amelyben mindenki meglelheti a "békét egy csésze teában". Közben pedig a helyiség berendezésétől kezdve a vendéggel való kommunikáción, a használati tárgyakon és fortélyokon át egészen a porrá őrölt zöld tea (matcha) agyagcsészében történő elkészítéséig minden apró részletre ügyelnek."

Tehát itt a tavasz előestéjén mindenkinek jól jön egy kis megújulás, megtisztulás, megerősödés, megváltozás. Ahogy a mondás szól: amint kívül, úgy belül is!
 
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)