Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/06/08

Dr. Batmanghelidj üzenete a világnak: Nem beteg vagy, hanem szomjas!

Közzéteszem  ezt a tanulmányt, mert úgy vélem, mindenki számára  olyan hasznos információt tartalmaz, amelyeknek feltétlenül tudatában kell lennünk:)
Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!

Írta: Tóth Beáta, Ásotthalom Forrás: http://watercure.com/ 
Figyelem: Jogod van továbbadni, eladni, sokszorosítani. (Feltéve, ha nem változtatsz rajta semmit..)
Jogi nyilatkozat: Ez a kiadvány kizárólag informáló céllal jött létre. Nem orvosi tanács, nem használható diagnózisok felállítására és kezelésére. Mindig konzultálj felelősségteljes egészségügyi szakemberrel mielőtt bármit változtatsz az étrendeden, a gyógyszereiden vagy az életstílusodon. A szerző nem vonható felelősségre a kiadványban található információk használatából eredő kockázatért.
Előszó

Az orvosok alig támogatják a H2O megelőző és gyógyító szerepét, de Dr. Batmanghelidj tanulmányozta a víz emberi szervezetre gyakorolt hatását és úgy találta, hogy ez a létező legjobb fájdalomcsillapító és megelőző terápia.
Dr. Fereydoon Batmanghelidj, egy nemzetközileg elismert, híres kutató, szerző és a víz természetes gyógyító erejének szószólója. 1931.-ben született Iránban. A skóciai Fettes Egyetemen végzett és a London Egyetem St. Mary Kórházában szerzett gyakorlatot, ahol Sir Alexander Fleming, a penicillin feltalálója kezei alatt dolgozott.
Dr. Batmanghelidj Iránba való visszatérése előtt Angliában praktizált, ahol kulcsfontosságú szerepet töltött be a kórházak és orvosi központok fejlesztésében. Mikor 1979-ben az iráni felkelés kitört Dr. Batmanghelidj-et egy kevésbé ismert helyre szállították, és mint politikai foglyot az Evin Börtönben tartották fogva 2 évig és 7 hónapig.
Ott fedezte fel a víz gyógyító erejét. Egy éjjel egy fiatal rabot kellett gyógyítania, gyomorfekélyes fájdalmai voltak. Mivel semmilyen gyógyszer nem állt rendelkezésére, ezért Dr. Batmanghelidj adott neki 2 pohár vizet. 8 percen belül a rab fájdalmai megszűntek. Ezt követően a rabnak minden harmadik órában újabb 2 pohár vizet kellett innia és teljesen fájdalommentessé vált az ott töltött további 4 hónap alatt. Dr. Batmanghelidj sikeresen kezelte 3000 fiatal rab stressz okozta gyomorfekélyeit pusztán csak sima vízzel. A börtön hónapjai alatt intenzív kutatásba fogott, hogy megismerje a víz megelőző és gyógyítóhatását különböző fájdalmas degeneratív betegségekben. Evin kitűnő „stresszlabornak”bizonyult és hiába ajánlották fel neki, hogy korábban kiengedik, Dr. Batmanghelidj további 4hónapot töltött benn, hogy befejezze tanulmányát a kiszáradás folyamata és a különböző vérző fekélyes betegségek közötti kapcsolatról. Munkája megjelent 1983-ban a Journal of Clinical Gastroenterology folyóiratban, valamint 1983. június 21-én a The New York Times ScienceWatch-ban. 1982-ben, szabadulása után Dr. Batmanghelidj megszökött Iránból és Amerikába költözött. Ott kezdte el kutatni az emberi test krónikus véletlenszerű kiszáradását. Tanulmányait 1991. és 1992-ben közzé tette a “Journal of Science in Medicine Simplified” újságban. Dr. F. Batmaghelidj 1992-ben megírta első önálló könyvét “Your Body’s Many Cries for Water” címen, ahol azt állítja, hogy a száraz száj a kiszáradás nem megbízható indikátora. A test fájdalommal jelzi a vízhiányt. A kiszáradás fájdalmat és sok degeneratív betegséget idéz elő, mint az asztma, köszvény, ízületi gyulladás, magas vérnyomás, időskori cukorbetegség és sclerosis multiplex. Dr. B. üzenete a világnak: „Nem beteg vagy, hanem szomjas! Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságod!” A további oldalakon Dr. F. Batmaghelidj gondolatait osztom meg veled, használd egészséggel!

Jó, ha tudod...
Hogyan száradunk ki?

A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít
vizelettel, széklettel, izzadással, lélegzéssel. Az elvesztett mennyiséget vízzel, illetve folyadékkal és étellel kell pótolni. 1-2 liter vizet csak a lélegzés során veszítünk. A bőrlégzés a
hőszabályozó képességünk fenntartásáért 90%-ban felelős.
Mozgás, izzadás, láz, hasmenés, betegség jelentősen meg tudja növelni az elvesztett víz mennyiségét. A megnövekedett vízveszteség két legáltalánosabb oka az intenzív testmozgás és az izzadás. Habár mindannyian ki vagyunk téve a kiszáradás veszélyének, mégis a legsérülékenyebbek a csecsemők, a fiatal felnőttek és a sportolók. Ők vagy nem képesek megfelelően kifejezni a szomjúság érzetüket vagy képesek észlelni és nem tudnak időben  tenni valamit.

Honnan tudom, hogy kiszáradtam?

Ha szomjas vagy, akkor az azt jelenti, hogy a sejtjeid más kiszáradtak. A száraz száj a  kiszáradás legutolsó jele kellene, hogy legyen. Azért történik, mert a szomjúságérzet addig  nem fejlődik ki, míg a testnedvek károsodása jóval a normális működéshez szükséges szint alá  nem esik.
Vizsgáld a vizeleted, hogy lásd kiszáradtál-e vagy sem:
• A megfelelően hidratált test tiszta, színtelen vizelet bocsát ki magából.
• Az enyhén kiszáradt testnek sárga színű vizelete van.
• A súlyosan kiszáradt test narancssárga vagy sötét színű vizeletet produkál.
Az enyhe kiszáradás jelei: fáradtság, csökkent koordinációs képesség, száraz bőr, kevés vizelet, száraz nyálkahártya a szájban és orrban, ingadozó vérnyomás és gyenge ítélő képesség. A stressz, asztma, fejfájás, allergia, magas vérnyomás és még sok más súlyos betegség a krónikus kiszáradás eredménye.

Mennyi vizet kellene innunk?

 folytatás holnap.......

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)

1 megjegyzés:

  1. Bocsi, régen jártam erre :)
    Nagyon örülök ennek a tanulmánynak, mert sajnos az emberek 90 %-a előbb nyúl gyógyszerhez, mintsem a természetes gyógymódokat részesítené előnyben és főleg a víz gyógyító erejéről nem hajlandóak tudomást venni. Egyre többen hirdetik a vízivás fontosságát, valahogy mégsem akar bejutni az emberek tudatába, sajnos :(
    Megengeded, hogy én is terjesszem?

    VálaszTörlés

Hozzászólok: