Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/07/01

Nyári testfogyatkozás = lelki gyarapodás

 Tél végétől várjuk a tavaszt, tavasszal már alig várjuk a nyarat és most hogy itt van végre "időjárásilag" is, már-már félünk tőle. Le kell vetkőzni, vékony, tapadós, áttetsző ruhákba bújni, sőt fürdőruhába is!
Soha ennyien nem kezdenek őrülten fogyókúrázni, mint nyár elején!

Villámgyors fogyásra vágyik mindenki, de ahhoz kellene egy varázspálca is a kétszersült mellé. Azonban ez mégsem kizárt, hiszen mindenkinek vannak oylan tapasztalatai, hogy ha 1-2 napot kihagy, mert pl. elutazik, nincs ideje, elkapott egy jó kis hasmenéses vírust, vizsgaidőszak van, ideges, boldog vagy boldogtalan, szóval nem tud enni szokásos módon, és  lám, reggel, mikor felkel, azon kapja magát, hogy laposabb a hasa.
Szakemberek erre alapozva ígérnek néhány nap alatt néhány centi csökkenést  aktuális derékbőségünk táján.

1. Tipp

Ha elég lenne 2 centit fogynod a frekventált deréktájról, akkor 1-2 nap alatt elérheted a következő módszerrel:

- Tarts folyadéknapot! Ehhez legalább 2 liter szénsavmentes ásványvízre és 1 liter zsurlóteára lesz szükséged. 

- Másnap délelőtt lehet enni egy kis (!!!) gyümölcsöt, esetleg  kevés (!!!) csirke- vagy pulykamellet, esetleg salátát. A második napon is meg kell inni legalább 3 liter folyadékot, legfontosabb az evés előtt  legalább 3 decit. Ne kortyolgass, hanem igyál!  Az evés előtt ivásnak az az élettani hatása, hogy a folyadék felhígítja a gyomornedveket,  így az elfogyasztott táplálék nem a megszokott formában emésztődik.  Ráadásul nem is bírsz sokat enni ;-)

Itt szeretném megjegyezni nagymamám örök érvényű mondását, mi szerint egy ember adagja az "összemaréknyi", tehát annyi, mint amennyi az összeérintett két markunkban elfér. Ezt azóta már orvostól is hallottam, ráadásul az általam (is) nagyra becsült orosz doktornőtől Tatjana Szmirnovától is. Ő azt javasolja, együnk egy nap akár 5-6-szor is, de ennél az adagnál soha ne együnk többet egyszerre. 
Tehát nincs varázslat, enyhe önfegyelemmel elérhető, és ami ennél még értékesebb a léleknek,  a sikerélmény, hogy meg tudtuk csinálni. :-)

Ez egy 2 napos feladat. Ha ezt elvégzed, jövök a következő tippel, ami  3-4 nap alatt 4 centi mínuszt jelenthet és esélyt a bikinihez.......

Addig is kitartás, csak a cél lebegjen a szemetek előtt, ne a kaja! Tegyetek ki  egy régebbi képet magatokról jól látható helyre, amin a versenysúlyotoknál vagytok éppen, az is inspirálni fog! ...... javaslom a hűtőajtóra tenni.....
   
 Legyen szép nyarad :-)
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :) Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólok: