Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/07/06

Nyári testfogyatkozás = lelki gyarapodás ---> 2. Tipp

Most tehát arról lesz szó, hogyan "aszalódhatunk" akár 3-4 centit:

2. Tipp:

Ez a tipp arra alapoz, hogy a júniusi szezonális gyümölcsöket vegyük be étrendünkbe főétkezés gyanánt,  azaz 3 gyümölcsnapot tartunk. Jól hallottad! 3, azaz három gyümölcsnap. :-(( Szomorúan hangzik, azonban garantáltan meg lesz az eredménye! A nagy melegben egyébként sem kíván az ember lánya szilárd kaját. Na ugye??!! ;-)

Ha bikiniben a tükör elé állsz és szomorú a látvány, eper-, cseresznye-, megy-, vagy málnaszüret idején  ez nem okozhat problémát!  Napi 3 kilót is megehetsz kedvenc gyümölcsödből (többet nem!), naponta 5 részre elosztva. Itt már gyakorolhatjuk az 1. Tippben foglaltakat, mi szerint egyszerre kicsit szabad csak enni, maximum annyit, amennyi a markunkba fér. Ez első látásra (hallásra) nagyon aggasztóan hat az emberre, de higgyétek el, minden szokás kérdése.  Én már többször is alkalmaztam a 21 napos szokási szabályt, és valóban működik. Az agyunk így működik, kb. 3-4 hét alatt "átíródik" egy-egy szokás egy másikra. Saját tapasztalatom szerint az első napok nehezek, mert minduntalan előjön a régi berögződés, úgyhogy jó adag önfegyelemre van szükség, enyhe erőszakkal megspékelve. Vagyis találjunk ki magunknak valami "önbecsapós" módszert, amivel átvészeljük az első napokat és nem esünk vissza, mert utána jön a sikerélmény, egyrészt, hogy meg tudtuk csinálni, másrészt, hogy már nem is értjük, eddig miért úgy csináltuk. Mert ekkora már sikeresen rögzült az új szokás az agyunkban.

Tehát folytassuk az aszalódási projektünket, a minimum 1, de maximum 3 kg gyümölcs mellé (előtt-után) feltétlenül el kell fogyasztani 2 liter szénsavmentes ásványvizet és 1 liter zsurló- vagy csalánteát.
Nemcsak vékonyabb leszel, de a bőröd is fantasztikusan kivirul tőle! :-)

3 nap múlva jelentkezem a "3. Tipp"-el, amelyben arról lesz szó, hogy ha hosszabb nyaralást tervezünk, és erről fotóhegyek készülnek, érdemes kicsit alapozni az eseményre, hogy ne rontsa majd el a hatást az a kis szalonna a hasunkon, combunkon.......több ismerősöm is fogott már drasztikus fogyókúrába a saját magáról készül fotók sokkoló hatására! Ez a tipp 6 centi fogyást ígér 7 nap alatt, ha be tudjuk tartani a "megszorításokat".  Azért szólok előre, hogy még legyen idő formába lendülni a nyaralásra......:-)


És még egy információt szeretnék megosztani, emilben kérdezte egyik olvasóm, hogy miért jobb a szénsavmentes víz, illetve jobb-e? Dietetikus szakemberek véleménye szerint egyértelműen jobb a "bubimentes" víz! Javasolják még ezen kívül a tiszta vizet és a hígított gyümölcslét is. A szénsav ugyanis átmenetileg szomjaztatja a sejteket, mert előbb szívódik fel, mint a folyadék, így a szervezetnek még kb. 20 percet kell várnia, hogy a nedvesség eljusson a sejtekhez. Bizonyos italok pedig vizet vonnak el a sejtektől, pl. a tea, kávé és egyéb koffeintartalmú italok, ezek fogyasztása esetén különösen oda kell figyelni a folyadék pótlására. Jobb helyeken ezért adnak egy kis pohárka vizet a kávához..... :-)
Azért nyilvánosan válaszoltam, mert nagyon közérdekű a felvetés, remélem nem haragszik meg a kérdező. Szívesen válaszolok további kérdésekre is, akár emilben, akár itt a hozzászólásban.

Legyen karcsúan szép nyarad! :-)
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :) Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólok: