Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/01/31

Légy süket!

Légy süket a kétkedők hangjára! Ne hagyd, hogy befolyásoljanak, lekezeljék az ötleteidet, terveidet, vágyaidat! Ne engedd, hogy károgjanak előre, letörjék a lelkesedésedet és aláássák az önbizalmadat!
És persze magadnak se engedd meg ezeket magaddal szemben! 

A saját önmegvalósításunk, céljaink elérését saját aggodalmaskodásunk képes megakadályozni a legdurvábban. A félelem, a bűntudat, a szorongás a legrosszabb érzelmek, szabaduljunk meg tőlük. Nem elnyomni kell, hanem elfogadni, és elengedni.

Van egy tanmese, ami valami oknál fogva békákkal akarja illusztrálni a tanulságot, de végülis mindegy. Tehát a békák mászóversenyt rendeztek és egy meredek falon kellett mászniuk, amely meghaladta legtöbb béka képességét. Egy béka küzdött kitartóan, pedig a többiek kiabálták egyre hangosabban, hogy adja föl,  veszélyes, úgysem fog sikerülni, senkinek nem sikerült eddig, mindenki feladta már. De a béka ügyet sem vetett rájuk nagy nehezen  felküzdötte magát a célig. Aztán kiderült, hogy a béka süket volt. 
Nem hallotta meg a kételkedőket, akik eltántoríthatták volna a céljától. Mert jaj neki, ha hallja a sok "jótanácsot", amivel állítólag csak jót akartak neki. Ismerős??? Hát persze.........Mindannyian ismerünk emberek között is ilyen jóakarókat.  

Még ide kívánkozik Benjamin Franklin mondása is: Mindig meg fogja nyerni a versenyt, aki magában szalad.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólok: