Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/02/07

Csináld, csináld, jól csináld!


Sikert akarsz elérni? És nem sikerül? Sőt, sikertelenségek sorozatát tudod éppen "felmutatni"?
A vonzás törvényének ellenreklámja vagy? Most  meg már görcsölsz, mert hiábavaló volt minden próbálkozás, semmi nem valósult meg a vizualizált vágyakból és a listádra összeírt célokból?
Van egyáltalán célod? És megvizsgáltad már jó alaposan, hogy az neked való-e? Az a TE célod? A te utad? És miért vágysz rá? Erre válaszolj? Hogy MIÉRT akarod pont azt elérni? Csak akkor  fogod elérni, ha meg tudod mondani, miért akarod és ezután persze teszel is  érte. 
Mert nem sült galamb formájában érkezik a siker, vagyis csináld, csináld!  
Csinálni kell valamit, mindegy mit, csak valamit csináljunk! El kell kezdeni, mert mindig a jelenlegi a legalkalmasabb pillanat. Soha nem lesz alkalmasabb pillanat, mint ez! Ha  mindig a "megfelelő" pillanatot várjuk, biztos lemaradunk valamiről. Elengedjük a lehetőségeket, mert tétlenek voltunk. Vagy gyávák, vagy lusták. Mindegyik halálos! Tehát csináld! Vida Ági barátnőm (remélem nem sértődik meg  érte) is erre sarkallt engem is, és másokat is, és most én is ezt tanácsolom mindenkinek. Olvassatok bele az ő blogjába is, lelki tuningot ott is lehet találni bőven :-)   Ágit itt találjátok

Aztán hogy jól csináld......hát ez egy másik kérdés?! Erről majd legközelebb.  folytatás itt :

Ha a tudatalattid eljuttat hozzád egy tervet, azonnal láss hozzá a megvalósításhoz. Tetteinkkel alakítjuk a jövőnket. Ha a Tv előtt fexel vagy a számítógépen játszol, mégis mit vársz? Ha nem fejlődsz, leépülsz. Ez törvény! 
Mind a siker, mind a kudarc jórészt szokások eredménye. A jó hír az, hogy bármire rászokhatunk és leszokhatunk, ha akarjuk és odafigyelünk magunkra. Egyes pszichológiai álláspontok szerint 21 nap alatt rögzül egy új és törlődik egy régi szokás. Szerintem ez lehet több attól függően, hogy mennyire ősrégi, jó alaposan rögzített szokásról van szó (pl. kaja, pia, cigi, nők...;-), és persze kevesebb is, ha az ember nagyon elszánt és nagyon rá akar szokni valami jóra, és persze ha van már némi gyakorlata az önszuggesztió gyakorlásában.  Tehát ha rá akarjuk szoktatni magunkat néhány új szokásra, szokássorozatra, akkor  miután elterveztük, be kell építenünk a mindennapjainkba. Ez folyamatos kontrollt igényel eleinte, gyakran odafigyelve, rákoncentrálva tudjuk beépíteni, azaz magunkévá tenni. Ezek - bár nem a megszokott cselekedeteink mozzanatai-, egy idő után  természetessé válnak és már figyelni sem kell rájuk.
És még egy jó hír: Napoleon Hill mondta (és ő már csak tudja!:) minden kudarc egy vele egyenértékű siker csíráit rejti magában.
Abraham Lincolnról olvastam, hogy 40 éves koráig szinte minden próbálkozása kudarcot vallott, a kudarcaiban csak a felesége állt mellette. De ő hitt magában és nem adta föl. A kudarc ellenszere pedig a hit. És a vágy ereje, ha hittel párosul, akkor csodákra képes.   




Ez nem egy Balkan Fanatik fan club, de a kedvencemet nem hagyhatom ki, ezt az egy dalt énekli az együttessel Janga (Jáger Kinga) 14 évesen, és nem csak ennyi pikantériája van a dalnak.  További előnye: "jobb kedv előidéző"-dúdolgatásra alkalmas. Mantrasztikus.........:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólok: