Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/03/27

Tavaszi méregtelenítés - Májtisztító kúra


A tavaszi méregtelenítés cikksorozat 4. részében olvashatjuk a  Tara blogjában a különböző szervek méregtelenítését. A májét hiányoltam a sorból, és mivel a napokban én azt csináltam, és ajánlom is mindenkinek, most itt közzéteszem a májtisztító kúrát.

    Alan Baklayan és dr. Clark szerint már több ezer ember elvégezte a kúrát, és eddig senki nem számolt be komplikációkról, azt azonban mindketten elismerik, hogy meglehetősen drasztikus eljárásról van szó. A májméregtelenítés után enyhébb bélhurut léphet fel, ezért nem ajánlatos azt böjtkúra idején elvégezni.
(A krónikus, degeneratív betegségek kezelésével foglalkozik a Münchenben élő természetgyógyász és könyvíró, Alan E. Baklayan. Több, mint 10 éve alkalmazza az amerikai biofizikus, fiziológus dr. Hulda Regehr Clark által kifejlesztett gyógymódot.)

A kúra cukorbetegség és terhesség esetén nem alkalmazható.

Ne végezzük betegen, várjuk meg, amíg jobban vagyunk, mert a kúra legalább egy napra legyengít. A tisztítókúrát egymás után 3 alkalommal célszerű végrehajtani. Tartsunk közte kb. 14 napos szünetet. Már az első tisztítás is sokat ér, de igazából a harmadik után tisztulunk meg.

Májtisztító kúra:

A kúra elvégzéséhez két nap szükséges.
Gyógyszertárban kapható 40-50 g keserűsóra, 1,2 dl kiváló minőségű tiszta olívaolajra, egy friss grépfrútra és egy citromra van szükség.

Könnyebb bevenni a magnézium-szulfátot (keserűsó) a grapefruit levével, és így kevésbé érzi a keserűsó kellemetlen ízét.

A nap első felében semmilyen nehezen emészthető ételt ne fogyasszunk.
Déli 12 órától pedig már semmit sem ehetünk és ihatunk a kúrán kívül, másnap reggelig.

A 4 evőkanál keserűsót (gyógyszertárban vásároljuk) oldjuk föl 7.5 dl vízben és egy kancsóban tegyük a hűtőbe. Egy-egy alkalommal öntsünk a pohárba 2 dl-t belőle. Így négyszerre lesz elég,
Az így elkészített és lehűtött keserűsós oldatot délután négy alkalommal: 2, 4, 6, 8 órakor kell meginni.

Az első adag után még nem kell wc-re mennünk, mivel a szervezet elszívja az értékes magnéziumot.
A második adag - a 4 órai - már megteszi a hatását. Erős és tartalmas székelésünk lesz.
Májunk és beleink megtisztulnak az ételmaradékoktól. A máj felszabadul a terhelés alól és a magnézium elernyeszti, ellazítja.
Este 10 órára a máj epevezetékei kitágulnak. Ekkor a 1,2 dl oliva olajat  (lehetőleg hidegen sajtolt extra szűz legyen) keverjük össze a grapefruit kifacsart és szűrt levével, majd igyuk meg ezt.A grapefruit levét facsarjuk ki és szűrjük meg, k. 1.5 dl legyen. Ehhez egy nagyobb vagy két kisebb gyümölcs kell. A két folyadékot egyneművé kell rázni, én csavaros üvegben csináltam, jó alapos rázás után homogénné válik, de azonnal meg kell inni, mert az olaj kezd kicsapódni. Meg egyébként is jobb túl lenni rajta.... ;-)
Ehhez még egy gyakorlati tanács: az olajnak és a grapefruitnak is szoba hőmérsékletűnek kell lennie, ezeket ne tegyük hűtőbe. Ha megittuk, azonnal feküdjünk le, ne csináljunk semmit, nyugalomban kell lennie a testnek, ez nagyon fontos! 
Ezután vízszintesbe kell helyeznünk magunkat. Feküdjünk le, és mielőbb aludjunk el, hogy a természetes olajhidraulika működjön, és kiszivattyúzza a szennyező anyagokat.

Másnap, ha meglátogatjuk az illemhelyet, tapasztalhatjuk, hogy bőven lesz székletünk, holott előző nap már minden kijött belőlünk. A májból távoznak a lerakódott méreganyagok és bomlástermékek. Azonkívül szemmel látható kis zöld golyócskák fognak úszkálni a híg székletünkben. A tapasztalatok szerint megközelítőleg 2.000 db kitines epekő kerül így napvilágra operáció nélkül. A golyócskák mikroszkópos vizsgálata igazolja, hogy a felületük porózus és belsejükben pedig mini laboratóriumok találhatók, melyek ideális parazitafészkek.
Másnap ne keljünk fel reggel 6 óra előtt, sőt, ha úgy érezzük többször is feküdjünk le, pihenjünk sokat., programot ne tervezzünk. Kivéve a toalettet....;-)  Néhány óra múlva - amikor már kívánjuk - egy kevés gyümölcsöt szabad enni, majd újabb egy óra elteltével egy könnyen emészthető ételt. Estére a kúrával járó minden kellemetlen érzés (émelygés, hasmenés) elmúlik.
Másnap pihenjünk és csak könnyűt étkezzünk. Én személy szerint javaslom  a kölest. Egyáltalán nem rossz és nagyon egészséges! (tudok adni bevált, kipróbált recepteket) Persze a klasszikus héjában főtt krumpli is hasonló paraméterekkel rendelkezik. :-)

 Baklayan szerint a májlebenyek egymás után ürülnek ki. Az első kúra gyakran nem hoz látható eredményt, ez azonban érthető, hiszen a máj belsejében évek óta rengeteg salakanyag halmozódott fel, ezektől nem lehet egyik napról a másikra megszabadulni.
A májat rengeteg apró csatorna hálózza be, amelyekben az epe összegyűlik és az epehólyag felé áramlik. E csatornákban az idő során lerakódások keletkeznek, amelyek megakadályozzák a máj munkáját. Ez önmagában véve még nem jelent betegséget, de az életfontosságú folyamatok zavart szenvednek.

A természetgyógyászatban már régóta ismert az ún. olajkúra. Az amerikai biofizikusnő által ajánlott kúra e módszer némiképpen módosított változata, lényegét tekintve azonban azonos vele: vízben oldott keserűsóval először kitisztítják a beleket. Ezután friss gyümölcslével elkevert olívaolajat kell fogyasztani. E keverék kihajtja a májból az ott keletkezett lerakódásokat, amelyek a belekbe ürülnek. A májból távozó salak szemmel láthatóan különbözik a széklettől: többnyire grízszerű, olykor borsó nagyságú, zöldes színű porózus anyag.

A kúra elvégzése nem mindenkinek javasolt. A szokásosnál érzékenyebb gyomor-nyálkahártyájú vagy bélvérzéssel járó betegségben szenvedő embereknél a májtisztító kúra szigorúan ellenjavallt. Akinek epeköve van, szintén jól teszi, ha a kúra megkezdése előtt kikéri kezelőorvosa véleményét.

A máj szerepe az étkezés, ívás, légzés során szervezetünkbe kerül, potenciálisan mérgező kémiai anyagok, így ételadalékok, környezeti szennyezők, kőolajszármazékok, festékek, oldóanyagok lebontása és semlegesítése. Ezenkívül a természetes anyagokat, például hormonokat is lebontja. A mérgező mennyiségű ösztrogén hormonok és a tesztoszteron is vérünkben cirkulálna, ha nem alakítaná át őket a májunk. A máj a proteinekből használható aminosavakat készít. A zsírok, szénhidrátok és A, D, E, K, illetve B12 vitaminokat is a máj dolgozza fel. Számos vitamin tárolódik a májban. Ezeken kívül antitesteket állít elő az immunrendszer számára, és olyan anyagokat készít, melyek segítik a vér alvadását egy vágás esetén. Sőt még a vércukor szintjét is segít szabályozni.

A máj naponta 1-1,5 liter epét termel, ami a májat behálózó csatornákon keresztül az epevezetékbe kerül, onnan pedig az epehólyagba, majd zsír vagy fehérje elfogyasztása után a belekbe. Sok embernél, gyermekeknél is, az epecsatornákat epekövek dugaszolják el.

Ezek allergiákat vagy csalánkiütéseket okozhatnak, de nem mindenkinél jelennek meg tünetek. Amikor az epehólyagot megröntgenezik, a kövek nem látszanak, mert nem az epében vannak, és kicsik, illetve nincsenek elmeszesedve. A kövek számának növekedésével a máj egyre kevesebb epét kezd termelni, tehát kevesebb koleszterin távozik a testből, ezért megnőhet a koleszterinszint. Az epekövek szivacsosak, így megtapadhatnak bennük a májon keresztül áthaladó baktériumok, vírusok, paraziták, és fertőzési gócok alakulhatnak ki a szervezetben. Hulda Clark szerint semmilyen gyomorfertőzés, fekély nem gyógyul meg véglegesen, csak az epekövek eltávolítása után.

A májban több kilométer hosszú epevezeték található, amiből csak fokozatosan távolíthatók el az epekövek. Tehát egy betegség hamar megállítható, de a gyógyulás hónapokig, esetleg évekig is eltarthat.

A szervezetünk egyébként folyamatosan méregtelenít, erre szolgál a máj, az összes mirigy, tüdő, vese és a bőrünk. De akinek túlsúlya van, annak a zsírszövete egy csomó mindent elraktároz, és pl. ösztrogént is termel.

Forrás: http://www.jomtom.hu/
 
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)

1 megjegyzés:

  1. Szia Hanna!
    Én sajnos képtelen lennék olajat inni, de találtam egy másik módszert, ami ugyanolyan hatásos, mint ez és könnyebb meginni :). Majd meglátod, hamarosan jövök vele (azért maradt ki a máj méregtelenítése, mert azt külön vettem a többitől, mert talán ez a legfontosabb).

    VálaszTörlés

Hozzászólok: