Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/06/13

Nem beteg vagy, hanem szomjas (4. rész)

A cikk folytatása:

Érdekességek

Az orvostudomány ma azzal foglalkozik, hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit, jeleit és következményeit. Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi, ha ki van száradva – más szavakkal: az agy jelzi a kiszáradást, amikor fáradtnak érzed magad és
nem végzel kielégítő munkát, vagy az első dolog, amit reggel teszel, hogy ki akarsz kelni az ágyból, de fáradt vagy és nem bírsz – ez a kiszáradás jele. És ott van még a düh, a hirtelen reakciók, a depresszió – ezek mind a kiszáradást jelzik, vagyis az agy kevés energiát kap, hogy megbirkózzon az információval és cselekvéssé alakítsa.
Azután a testnek van „aszály programja” is, melyeket úgy hívunk, hogy allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek. Az „aszály program” annyit jelent, hogy be kell tömnöd a lyukat ott, ahol a test a vizet elveszíti. A víz a test legprecízebb alapanyaga, és amikor több megy ki, mint jön be, akkor a test ezt észreveszi. Mivel a test egy intelligens alkotás bekapcsolja az „aszály-program”-ot, és allergia formájában jelzi a kiszáradást, ugyanis az a rendszer, amelyik a vízháztartás egyensúlyáért felel elnyomja az immunrendszert, ami a védekezésért felel. Ez egy szimpla energiahasznosítási helyzet. Utána kap az ember asztmát.
Minden nap körülbelül egy liter vizet veszítünk lélegzés útján. A légzés tulajdonképp nem más, mint a tüdőhólyagocskák mozgása, melyek összehúzódásakor a levegő kilökődik. Ebben a folyamatban víz is távozik a szervezetből, melyet pótolni szükséges. Ha nem pótoljuk, a test
megfeszíti a hörgőket és betömi a lyukakat és mi ezt a csökkentett levegőáramlást, mely a tüdő kiszáradása révén jön létre hívjuk asztmának.
Ezek a szakzsargonok a kereskedelmi célú orvoslás legjobb eszközei. A betegközpontú rendszer kihasználja és beépíti az emberi elmébe ezeket a szavakat, mert az emberek nem értik, hallják ugyan, de nem tudják semmihez se csatolni a szervezetükben. Illetve egy dologhoz mégis csatolják – a félelemhez.

Ma több millió gyerek szenved asztmában és a számuk egyre növekszik.
Az ok mindenhol ugyanaz: egyre több szódát isznak.

A három-öt éves gyerekek az utóbbi 10 évben háromszor annyi szódát isznak,  mint tíz évvel
ezelőtt összesen. Ezek az emberek szép lassan kiszáradnak, mert szódát isznak, ami nem úgy működik, mint a sima víz. Adj ezeknek a gyerekeknek sima vizet és az asztma nagyon gyorsan eltűnik, lehet néhány órán belül, és a légzésük normalizálódik. Az inhalátorra nem lesz többé szükségük.

Az „aszály-program” másik nagy tünete a magas vérnyomás

További érdekességek a cikk következő részében.

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)
Share/Bookmark

2 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes és tanulságos ez a tanulmány! Tudtam, hogy nagyon sok betegség okozója lehet a kiszáradás, de azt, hogy még az asztmát is ez okozza, nem hallottam. Van is asztmás kisgyerek a családban, majd megmutatom a szüleinek ezt a cikket. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is sok újat mondott, remélem hasznos lehet sok embernek, szülőnek, gyereknek egyaránt. :-)
    Üdv. Hanna

    VálaszTörlés

Hozzászólok: