Itt olvashatsz tovább az új "Lelki Patikában":

2010/06/17

Nem beteg vagy, hanem szomjas......befejező rész

A cikk befejezése:

 Koleszterin

Beszéljünk a koleszterinről is. A koleszterin az emberi test túlélésének egyik legfontosabb eleme.
Amikor a test elkezd több koleszterint termelni, megvan rá az oka. És természetes nem az az oka, hogy gátolja a szív artériáit, mert amikor a test vérkoleszterinszintjét mérjük, akkor a vénákból vesszük a vért. Sehol az orvosi történelemben egy árva eset sincs feljegyezve, hogy a koleszterin valaha is blokkolta volna a vénákat.
Nem a koleszterin veszélyes, hanem a gyógyszeripar, aki az emberek fejébe tömi a problémát – a koleszterin veszélyes és csökkentsd, mert különben az artériákban blokkok képződnek, ami teljességgel képtelenség. A koleszterin valójában védi az emberi életet, mert a koleszterin egy kötszerféle, egy vízálló pólya, amit a test alkotott meg. Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik, és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül átfolyik, kiszáradáskor sérülések és könnyek képződnek az érrendszerben, természetesen először a szív kapillárisaiban.
Na most, ha a koleszterin nem lenne ott és nem szárítaná fel a könnyeket és nem tapasztaná be a sérüléseket, a vér átfolyna az érfalon és az ember ott azonnal halottan esne össze. A koleszterin valójában egy átmeneti életmentő, és időt ad a testnek, hogy felépüljön a problémából. Soha nem értettük meg ezt. Az orvosok úgy gondolják, ha valami felmegy, akkor csökkenteni kell, ha lemegy, akkor meg emelni. Miért nem kérdezzük, hogy miért megy le vagy fel?
Hatalmas iparág épült a koleszterin csökkentésére. A test hirtelen elsősegélyként gyárt több koleszterint. Soha nem szabadna beleavatkozni úgy a test működésébe, hogy ne tudjuk miért változott meg.
Érdemes megtanulnunk és megfelelően kezelnünk a jeleket és tüneteket. Kár olyan betegségre gyógyszereket szednünk és végül belehalnunk, amelyek könnyűszerrel megelőzhetőek és visszafordíthatóak lennének.

Forrás:http://www.watercure.com/

Kíváncsi vagyok a véleményedre. Ide írhatod :)
Share/Bookmark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólok: